La Bisbal

La Bisbal

El municipi de la Bisbal d'Empordà es troba situat a l'interior de la comarca del Baix Empordà. El centre de vila manté l'estructura medieval dels seus carrers, on es poden veure a la part més antiga, els vestigis de les muralles, el catell palau i altres elements construïts el segle XI. La Bisbal d'Empordà és coneguda per la seva ceràmica, gràcies a la qualitat de l'argila vermella que s'hi troba, i a la destresa dels seus terrissaires durant segles. Aquesta tradició per la indústria de la ceràmica queda ben palesa en l'arquitectura de La Bisbal d'Empordà. Al llarg de tota la població s'hi poden trobar botigues, tallers de ceràmica artesana i el museu Terracotta.

La marca “Ceràmica de la Bisbal”.
 És ben sabut que la ceràmica de la Bisbal és molt coneguda i apreciada arreu del  món, com a producte de gran qualitat i tradició. Avui, la Bisbal es diferencia d’altres centres productors de ceràmica en el fet que la producció es troba molt diversificada. Tots representats sota La marca “Ceràmica de la Bisbal”, un distintiu  per unificar i reconèixer els productes ceràmics elaborats a la Bisbal i als pobles del seu entorn. Es poden trobar els productes “Ceràmica de la Bisbal” a l'àrea comercial de l'aigüeta i al centre de la vila. 

Terracotta Museu.
La ceràmica és una part molt important de la vida de la Bisbal i aporta una personalitat inconfusible a la ciutat, el paisatge bisbalenc es caracteritzia per les esveltes siluetes d'antigues xemeneies industrials. El Terracotta Museu representa, per a la indústria ceràmica de la Bisbal d'Empordà i de les comarques gironines un emblema sectorial de primer ordre que realça els seus valors de tradició. Actualment, l’equipament és, indubtablement, l'aposta cultural de més projecció del municipi i un dels museus de ceràmica més importants del país.

Ceramistes La Bisbal.
L’Associació de Ceramistes de la Bisbal se centra a fomentar, desenvolupar, crear opinió i difondre l’activitat ceràmica des del Baix Empordà per, així, donar significat al que representa l’entitat: una associació amb ganes de trobar uns objectius comuns per impulsar una evolució conjunta.

Ajuntament de la Bisbal, Terracotta Museu i Ceramistes la Bisbal units, amb el rerefons que la Bisbal es faci seva la proposta i que el gran públic quedi seduït per viure una proposta experiencial, d'entreteniment i que generi un vincle que faci sentir partícip.