Terracotta Biennal

Biennal de Ceràmica

 TERRACOTTA BIENNAL Ànima de terra i flama, un esdeveniment que comença el 2020 amb el ferm propòsit d'interconnectar el hub creatiu del sector ceràmic.

Tot i les mesures de contenció del COVID-19 marcades l'octubre del 2020, anul·lant la primera exposició d’art ceràmic de la Terracotta Biennal, es va mantenir la programació cultural prevista en la Terracotta Biennal, ja que no va quedar afectada. Les activitats previstes van ser amb un aforament limitat del 50% en ser considerades activitats culturals: ponències, demostracions, visites...

 

TERRACOTTA BIENNAL 2024

La segona edició tindrà els dies 18,19 i 20 d'octubre de 2024.

Un esdeveniment cultural, artístic, artesanal i expositiu de la ceràmica. La Bisbal d'Empordà, capital de la ceràmica, organitza aquest  esdeveniment amb l’objectiu de mostrar l'art de la ceràmica.

L'esdeveniment pretén aglutinar la diversitat de la ceràmica i dels seus interessos i es presenta com una proposta per atraure galeristes, col·leccionistes i entusiastes de la ceràmica. La proposta vol consolidar-se com a punt de trobada emmarcat en el món la ceràmica: un espai networking per reunir-se i gaudir, i tractar la disciplina aplicada en d’altres assignatures, com la jardineria, escultura, disseny o arquitectura, entre moltes altres. 

Ànima de terra i flama

ESPAI CERÀMICA CREATIVA 2024

Un espai on presentar les novetats de qualitat i la ceràmica més autèntica amb l'objectiu de crear nous contactes i crear sinergies.
La Biennal d'art ceràmic de La Bisbal pretén aglutinar la diversitat de la ceràmica i dels seus interessos. Un esdeveniment Festiu de la Ceràmica de caràcter monogràfic, adreçada als professionals del sector de la ceràmica, galeries, revistes especialitzades, editorials i institucions vinculades a la ceràmica. 

A l’ espai expositor es presenta l’ànima de cada productor, des del més artesà fins al més conceptual. Per millorar la valorització i la percepció de la ceràmica entre la societat, apropar, més i millor, la ceràmica de la Bisbal als sectors del mercat amb interès potencial: disseny, interiorisme, jardineria, arquitectura, gastronomia,... mostrar l'art de la ceràmica com a ofici i com a possible formació i de futur professional.

La mostra de projectes ceràmics dins la Terracotta Biennal de peces seriades exclusives o peça única. Les incripcions per participar en aquest espai ja estàn obertes i ho estaran fins els dia 15 de juliol del 2024.

 

TEMÀTICA: CERÀMICA I ARQUITECTURA

La primera edició de la Terracotta Biennal 2020 va girar sobre un eix temàtic al voltant de la ceràmica 3D. Amb molt bona interacció entre col·laboradors 3D i Ceramistes la Bisbal. Programant per aquest 2024 el Terracotta Museu l'Associació de Ceramistes de La Bisbal i l'àrea de Promoció i desenvolupament local de l'Ajuntament de la Bisbal d'Empordà, projecten una segona edició de la Terracotta Biennal 2024 amb la nova temàtica, ceràmica i arquitectura.

Aquest any l'esdeveniment pretén aglutinar la diversitat de la ceràmica i dels seus interessos i es presenta com una proposta per atraure galeristes, col·leccionistes i entusiastes de la ceràmica. La proposta vol consolidar-se com a punt de trobada emmarcat en el món la ceràmica: un espai networking per reunir-se i gaudir, i tractar la disciplina aplicada en d’altres assignatures, com la jardineria, escultura, disseny o arquitectura, entre moltes altres. 

 

TERRACOTTA MUSEU

Amb l'acolliment del Terracotta Museu gaudirem d’exposicions, trobades professionals, performances, activitats lúdiques, visites guiades ...

La biennal vol mostrar la ceràmica actual com el fil conductor d’una història compartida d’un municipi que té una identitat pròpia i que arriba a l’actualitat amb ambició, amb projecció, amb esperit de capitalitat, sense deixar de banda els orígens: un equilibri harmònic entre tradició i innovació.

Terracotta Biennal, organitzada per l'Ajuntament de la Bisbal d'Empordà i Terracotta Museu amb la col·laboració de l'Associació Ceramistes La Bisbal, en el marc del projecte COOP'ART del programa POCTEFA, amb cofinançament FEDER.