
Espais
Espai expositor
La Biennal ceràmica tindrà un espai expositor ubicat als exteriors del museu, destinat als professionals del sector de la ceràmica, galeries, revistes especialitzades, editorials i institucions vinculades a la ceràmica.
Amb més de 30 expositors que mostraran peces de producció pròpia, remarcant la qualitat i l'ànima exclusiva de cada productor, un espai expositor per mostrar l'art ceràmic de zona, d’altres parts de Catalunya i sud de França.
Amb la intenció de fomentar la connexió amb altres sectors com l'interiorisme, l'arquitectura, el disseny l’hosteleria i la jardineria. Un espai de venta per crear sinergies i fer nous contactes.
Amb l'acolliment del Terracotta Museu gaudirem d’exposicions, trobades professionals, performances, activitats lúdiques, visites guiades ...
Dies: 16, 17 i 18 d'octubre de 2020
Horari: Divendres tarda de 16:00-22:00h, dissabte de 10:00-22:00h i diumenge 10:00-19:00h.
Lloc: Terracotta Museu.
Ceràmica 3D- Col·laboradors
Terracotta biennal Ànima de terra i flama, un esdeveniment que comença amb el ferm propòsit d'interconnectar el hub creatiu del sector ceràmic català, Amb la impressió 3d ceràmica com a punt central del debat, les ponències i les experiències compartides donen cita a investigadors i creadors. Per mostrar la ceràmica en l'àmbit d'arquitectura i peça artística única. Reunint tècnics de programació 3d d'extrusió d'argila.
COUDRE.STUDIO. RAUL NIEVES (creador digital) VALERIA USTÁREZ (dissenyadora de producte).
MANEL CARO, dissenyador de producte.
BCN 3D CERAMICS, de la mà de MARTÍ BALTÀ, dissenyador i ceramista. Materials propis per a diferents tipus de tecnologia additiva ceràmica.
Escola d'ART LA INDUSTRIAL, de la mà de MARC VIDAL, Terrisser i ceramista tècnici RAMÓN ALMEDA CHÁVEZ, dissenyador industrial.
Iaac (Institut d'aquitectura avançada de Catalunya) i fablabbacn, amb els arquitectes, Elisabetta Carnevale, Edouard Cabay, Alexandre Dubor i alumnes.
Noumena.Architecture @LaMaquina3D Wasp, amb Aldo Sollazzo i Eugenio Bettucchi.
DART CONSERVACIÓN. Pacheco, expert en Restauració de Patrimoni.
CARLES MORANT, Artesà ceramista Creatiu artístic. Docent de ceràmica, belles arts i creativitat.
La impressora 3D genera un recorregut sinuós de manera laboriosa, a vegades des del disseny coordenada a coordenada. Les condicions ambientals del taller, el fang, els esmalts i els processos de postproducció experimental, s'obren a l'expressió incerta de la matèria en un equilibri postdigital.
La coordenada 1,1 ens porta a COUDRE.STUDIO, un estudi d'artesania postdigital que sorgeix en la intersecció d'interessos de RAUL NIEVES (creador digital), JUDE SERENA (artesà) i VALERIA USTÁREZ (dissenyadora de producte). En el seu treball fusionen coneixements digitals amb processos tradicionals. "Coudre", en francès teixir, serveix com a metàfora del procés de conformació de les textures que els moviments d'una impressora 3D produeix.
La coordenada 1,2 ens porta a MANEL CARO, dissenyador de producte. Qui ens mostra que la ceràmica d'origen digital ofereix un nou espectre de futur amb unes possibilitats increïbles on la clau està a crear una simbiosi amb altres materials per obrir els mercats, tant en sèrie com a obra d'autor.
La coordenada 1,3 ens porta a BCN 3D CERAMICS, impressió 3d directa en ceràmica i modelat digital, impressió ceràmica i projectes ceràmics en general 3D de la mà de MARTÍ BALTÀ, dissenyador i ceramista. Materials propis per a diferents tipus de tecnologia additiva ceràmica. Peça única, prototip, tiratges curts o mitjans. Tecnologies 3D d'impressió directa ceràmica per donar resposta a les diferents necessitats dels projectes del mercat actual.
La coordenada 1,4 ens porta a L'escola d'ART LA INDUSTRIAL, de la mà de MARC VIDAL, Terrisser i ceramista tècnic, dedicat a la docència, la seva ceràmica és fruit de l'evolució després de molts anys de dedicació. Treballant meticulosament tot el procés i especialitzant-se en el torn, però sempre obert a provar noves tècniques diferents i a col·laborar en propostes externes. I RAMÓN ALMEDA CHÁVEZ, dissenyador industrial, dedicat a mostrar les possibilitats del món de les noves tecnologies al món de l'art , vinculat principalment al disseny 3D i al món de la creació ceràmica.
La coordenada 1,5 ens porta a Iaac (Institut d'aquitectura avançada de Catalunya) i fablabbacn, amb els arquitectes, Elisabetta Carnevale, Edouard Cabay, Alexandre Dubor A i els seus alumnes. Amb un projecte únic de Xemeneia Bisbal, que ens mostraran durant la Biennal
La Coordenada 1,6 ens porta a @Noumena.Architecture @LaMaquina3D. Per coneixer la màquina 3D Wasp amb Aldo Sollazzo i Eugenio Bettucchi.
La coordenada 1,7 ens porta a conèixer a DART CONSERVACIÓN PACHECO, expert en Restauració de Patrimoni, apostant per l'ús d'eines digitals i mecanitzades com a criteri d'intervenció, la fotogrametria, l'escanejat 3d, la impressió 3d o el cnc.
I la 1,8 i última coordenada en porta a CARLES MORANT, Artesà ceramista, tècnic Superior de Belles arts i Disseny en l'Especialitat de Ceràmica. Creatiu artístic. Docent de ceràmica, belles arts i creativitat. Ens presenta "Transicio2_8 3.0" i "Transicio2_7 3.0" construït amb impressora 3d. Disseny amb Rhinoceros i ZBrush, utilitzant Argil.la natural de Buño i porcellana pròpia, esmalt propi de cendres, coure, manganès i cobalt, a temperatura: 1260 °C
Matèria i numèric dialoguen per a generar formes i textures d'un caràcter únic, que no busca replicar l'ancestral ni molt menys optimitzar-lo. A Terracotta Biennal estem molt agraïts de comptar amb aquest equip de col·laboradors d'impressió 3D ceràmica durant l'esdeveniment.
Galeria d’art fotogràfica dedicada a la ceràmica
Exposició fotogràfica creada amb la col·laboració de fotògrafs professionals i amateurs que ens han cedit les seves fotos per exhibir-les a Les Voltes en el marc de la Terracotta Biennal.
Dins d’aquest projecte, també volem fer que la Capital de La Ceràmica respiri un ambient festiu a tota la Vila de la Bisbal.
Una de les activitats proposades és de fer una exposició de fotografies a les Voltes de la Bisbal aquesta tardor.
Les fotografies estaran exposades sota les voltes de la semana de la Biennal fins acabat el Nadal.