Col·laboradors 3D

Espais

Espai expositor

La Biennal ceràmica tindrà un espai expositor ubicat als exteriors del museu, destinat als professionals del sector de la ceràmica, galeries, revistes especialitzades, editorials i institucions vinculades a la ceràmica. 

Amb més de 30 expositors que mostraran peces de producció pròpia, remarcant la qualitat i l'ànima exclusiva de cada productor, un espai expositor per mostrar l'art ceràmic de zona, d’altres parts de Catalunya i sud de França.

Amb la intenció de fomentar la connexió amb altres sectors com l'interiorisme, l'arquitectura, el disseny l’hosteleria i la jardineria. Un espai de venta per crear sinergies i fer nous contactes.

Amb l'acolliment del Terracotta Museu gaudirem d’exposicions, trobades professionals, performances, activitats lúdiques, visites guiades ...

Dies: 16, 17 i 18 d'octubre de 2020 

Horari: Divendres tarda de 16:00-22:00h, dissabte de 10:00-22:00h i diumenge 10:00-19:00h.

Lloc: Terracotta Museu.

 

Ceràmica 3D- Col·laboradors

 

Terracotta biennal Ànima de terra i flama, un esdeveniment que comença amb el ferm propòsit d'interconnectar el hub creatiu del sector ceràmic català, Amb la impressió 3d ceràmica com a punt central del debat, les ponències i les experiències compartides donen cita a investigadors i creadors. Per mostrar la ceràmica en l'àmbit d'arquitectura i peça artística única. Reunint tècnics de programació 3d d'extrusió d'argila.   

TB-COUDRE-RAUAL_NIEVES_VALERIA

COUDRE.STUDIO. RAUL NIEVES (creador digital) VALERIA USTÁREZ (dissenyadora de producte).

 

44-Manel Caro

MANEL CARO, dissenyador de producte. 

 

tb-bcn3dceramics

BCN 3D CERAMICS, de la mà de MARTÍ BALTÀ, dissenyador i ceramista. Materials propis per a diferents tipus de tecnologia additiva ceràmica.

 

tb-industrialEscola d'ART LA INDUSTRIAL, de la mà de MARC VIDAL, Terrisser i ceramista tècnici RAMÓN ALMEDA CHÁVEZ, dissenyador industrial.

 

TB-Iaac-arquitectes

Iaac (Institut d'aquitectura avançada de Catalunya)  i fablabbacn, amb els arquitectes, Elisabetta Carnevale,  Edouard Cabay, Alexandre Dubor i alumnes.

 

tb-wasp-noumena-3d-ceramics

Noumena.Architecture @LaMaquina3D Wasp, amb Aldo Sollazzo i Eugenio Bettucchi.

  tb-dart-conservacionDART CONSERVACIÓN. Pacheco, expert en Restauració de Patrimoni.

 

TB-MORANT

CARLES MORANT, Artesà ceramista Creatiu artístic. Docent de ceràmica, belles arts i creativitat. 

 

 

La impressora 3D genera un recorregut sinuós de manera laboriosa, a vegades des del disseny coordenada a coordenada. Les condicions ambientals del taller, el fang, els esmalts i els processos de postproducció experimental, s'obren a l'expressió incerta de la matèria en un equilibri postdigital.

La coordenada 1,1 ens porta a COUDRE.STUDIO, un estudi d'artesania postdigital que sorgeix en la intersecció d'interessos de RAUL NIEVES (creador digital), JUDE SERENA (artesà) i VALERIA USTÁREZ (dissenyadora de producte). En el seu treball fusionen coneixements digitals amb processos tradicionals. "Coudre", en francès teixir, serveix com a metàfora del procés de conformació de les textures que els moviments d'una impressora 3D produeix.

La coordenada 1,2 ens porta a MANEL CARO, dissenyador de producte. Qui ens mostra que la ceràmica d'origen digital ofereix un nou espectre de futur amb unes possibilitats increïbles on la clau està a crear una simbiosi amb altres materials per obrir els mercats, tant en sèrie com a obra d'autor.

La coordenada 1,3 ens porta a BCN 3D CERAMICS, impressió 3d directa en ceràmica i modelat digital, impressió ceràmica i projectes ceràmics en general 3D de la mà de MARTÍ BALTÀ, dissenyador i ceramista. Materials propis per a diferents tipus de tecnologia additiva ceràmica. Peça única, prototip, tiratges curts o mitjans. Tecnologies 3D d'impressió directa ceràmica per donar resposta a les diferents necessitats dels projectes del mercat actual.

La coordenada 1,4 ens porta a L'escola d'ART LA INDUSTRIAL, de la mà de MARC VIDAL, Terrisser i ceramista tècnic, dedicat a la docència, la seva ceràmica és fruit de l'evolució després de molts anys de dedicació. Treballant meticulosament tot el procés i especialitzant-se en el torn, però sempre obert a provar noves tècniques diferents i a col·laborar en propostes externes. I RAMÓN ALMEDA CHÁVEZ, dissenyador industrial, dedicat a mostrar les possibilitats del món de les noves tecnologies al món de l'art , vinculat principalment al disseny 3D i al món de la creació ceràmica.

 La coordenada 1,5 ens porta a Iaac (Institut d'aquitectura avançada de Catalunya)  i fablabbacn, amb els arquitectes, Elisabetta Carnevale,  Edouard Cabay, Alexandre Dubor A i els seus alumnes. Amb un projecte únic de Xemeneia Bisbal, que ens mostraran durant la Biennal

 La Coordenada 1,6 ens porta a @Noumena.Architecture @LaMaquina3D. Per coneixer la màquina 3D Wasp amb Aldo Sollazzo i Eugenio Bettucchi.

 La coordenada 1,7 ens porta a conèixer a DART CONSERVACIÓN PACHECO, expert en Restauració de Patrimoni, apostant per l'ús d'eines digitals i mecanitzades com a criteri d'intervenció, la fotogrametria, l'escanejat 3d, la impressió 3d o el cnc.

I la 1,8 i última coordenada en porta a CARLES MORANT, Artesà ceramista, tècnic Superior de Belles arts i Disseny en l'Especialitat de Ceràmica. Creatiu artístic. Docent de ceràmica, belles arts i creativitat. Ens presenta "Transicio2_8 3.0" i "Transicio2_7 3.0" construït amb impressora 3d. Disseny amb Rhinoceros i ZBrush, utilitzant Argil.la natural de Buño i porcellana pròpia, esmalt propi de cendres, coure, manganès i cobalt, a temperatura: 1260 °C

 

Matèria i numèric dialoguen per a generar formes i textures d'un caràcter únic, que no busca replicar l'ancestral ni molt menys optimitzar-lo.  A Terracotta Biennal estem molt agraïts de comptar amb aquest equip de col·laboradors d'impressió 3D ceràmica durant l'esdeveniment.

 

 

Galeria d’art fotogràfica dedicada a la ceràmica

 

Exposició fotogràfica creada amb la col·laboració de fotògrafs professionals i amateurs que ens han cedit les seves fotos per exhibir-les a Les Voltes en el marc de la Terracotta Biennal.

Dins d’aquest projecte, també volem fer que la Capital de La Ceràmica respiri un ambient festiu a tota la Vila de la Bisbal.

Una de les activitats proposades és de fer una exposició de fotografies a les Voltes de la Bisbal aquesta tardor.

Les fotografies estaran exposades sota les voltes de la semana de la Biennal fins acabat el Nadal.